Лятна неформална среща на завършили магистри и докторанти от енергийната програма на Стопанския факултет

17.07.2023

На 15 юли в „Rooftop Bar“ на „Kitchen59“ се проведе неформална среща на завършилите магистри от енергийните програми на Стопанския факултет – настоящата „Енергийни пазари и услуги“ и предишната програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ (със специализации по „Енергийни пазари и услуги“, „Фасилити мениджмънт“ и „Логистика“), както и на преподаватели, и докторанти.

Срещата се осъществи с подкрепата на компанията DMT-2010 с управител инж. Йордан Станков, завършил Стопанския факултет.

Screenshot 2023-07-17 124054

Срещата събра „алумни“ от една от най-търсените икономически специалности в Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през последните няколко години. За 18-годишната история на магистърската програма, завършилите магистри са над 440, като над 90% от тях се реализират по специалността си и работят в един от най-високо платените отрасли на България. Сред тях има редица представители на висшия и среден мениджмънт на големи предприятия в тези сектори на икономиката, както и ръководители от държавната и местната администрация.

В срещата участваха и зам.-председателят на УС в Сдружението на завършилите Стопанския факултет (FEBA Alumni Club) доц. д-р Деян Радев, както и зам.-деканът доц. д-р Тодор Ялъмов и деканът доц. д-р Атанас Георгиев, който е и директор на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“.

Според предварително проведена онлайн анкета сред представители на групата, голяма част от този алумни клуб „по интереси“ би участвала в инициативи като гост-лекции, тематични дискусии, научно-приложни проекти и срещи за обмяна на контакти. Инициативата ще запази неформалния си характер, а срещите ще се провеждат поне няколко пъти годишно. Междувременно ще се събират идеи и за други дейности на клуба.

Организатори на събирането бяха студенти от випуск 2023 – Михаела Димитрова и Калоян Милушев. Ако сте пропуснали срещата и искате да участвате в следващи срещи и дейности, може да се свържете с ръководителя на магистърската програма доц. д-р Атанас Георгиев на email: ageorgiev@feb.uni-sofia.bg.