Послание на проф. Александра Уайт на срещата на Сдружението на завършилите Стопанския факултет

10.06.2022

Да си част от Алумни клуб е усещане за принадлежност. Завършването и получаването на дипломата не означава, че времето в университета е приключило. Участието в живота на факултета на вече завършилите възпитаници е от решаващо значение за изграждането и поддържането на силна общност в университета. „Да бъдеш добър наставник на другите започва с това да си сигурен, че си фокусиран върху нуждите на другите, да си готов да споделиш уроците, научени от пътуването си, стратегиите за справяне с предизвикателствата и намирането на възможности за растеж. Това послание бе отправено от проф. Александра Уайт (Luther University, USA) на 7 юни в зала 401 на Стопанския факултет, в която се проведе среща на Сдружение на завършилите Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

IMG-d3ad22a499c0572e7670a046faefa1cd-V

В деня, в който получите дипломата си от университета и отбележите кулминацията на вашето обучение, ставате неразделна част от университетската общност. Хората, които срещате, взаимоотношенията, които изграждате, и знанията, които научавате от мрежата на завършилите, са невероятно полезен инструмент за разширяване на личните и професионални хоризонти. Като човек, който е извървял пътя на висшето образование, алумни членовете знаят от първа ръка стойността на образованието, в същото време притежават наптрупан ценен житейски и професионален опит. Съществена част от това да бъдеш част алумни общността е намирането на начини да инвестираш обратно в университета. Тази дейност не се свежда само до в участието в дарения. Малките стъпки и жестове на подкрепа, могат да бъдат началото на успешна история за новите студенти.

IMG-fa290de6fd0470d245ce849d8ff8b9fd-V

Алумни клуб дава възможност да останете свързани с дейностите на факултета, но също така позволява да помагате на нови и потенциални студенти. Алумни членовете могат да са полезни с наставничество и менторство, да бъдат гост-лектори, да подпомагат изграждането на проекти и услуги. Независимо дали става дума за изграждане на нов бранд или започване на старт-ъп, създаване на бизнес връзки или участие в други организации, мрежата от възпитаници е отличен източник за изграждане на тези дългосрочни взаимоотношения и контакти с единомишленици дълго след като приключите обучението си.

IMG-ea283af8bdbb540ec1526d52dce12fb5-V

Сдружение на завършилите Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ изразява искрената си благодарност към проф. Александра Уайт за високия професионализъм и изключителните академични познания, с които допринесе за повишаване на качеството на образователния процес в Стопанки факултет през летния семестър на академичната 2021/2022 година.