Стефан Стоянов: „Стопанският факултет – отлична професионална и приятелска среда в лицето на преподаватели, администрация и колеги студенти“

05.04.2021

Вижте повече за инициативата “Успешните примери” на Стопанския факултет

Включете се в нашия FEBA Alumni Club

Разговор със Стефан Стоянов, възпитаник на Стопанския факултет.

Стефан Стоянов има Бакалавърска степен по Политология и Магистърска степен по Бизнес администрация от Софийския университет„Св. Климент Охридски“. Има опит в сферата на международните отношения, политически мениджмънт и маркетинг. От 2017г. заема последователно длъжностите Дежурен мениджър, Заместник-административен директор и Административен директор на Аджибадем Сити клиник Болница Токуда.

Разкажи ни за себе си – с какво се занимаваш сега?

В момента съм част от екипа по продажби и дистрибуция на групата лечебни заведения Аджибадем Сити клиник.

Ти ли избра своята професия или тя те избра?

Вярвам, че в живота няма нищо случайно – бих казал, че сме се намерили взаимно.

Кое ти помогна да стигнеш дотук?

Желанието ми да се развивам и да приемам нови предизвикателства. Смятам, че опитът в различни компании, различна среда, с различни хора, носят нови умения, нови контакти и по-широк мироглед.

Как разбираш, че си успял човек? Каква е твоята рецепта за успех?

За мен е важно, когато човек се обърне назад, да не съжалява за пътя, който е избрал. Не бих си позволил да давам рецепти. Фокусът, последователността и необходимата доза усилия винаги помагат.

Кое е най-важното за един успешен ръководител?

Управлението на човешките взаимоотношения на първо място вътре в екипа и след това – с останалия свят. Ръководителят е човекът, който стои начело на един жив организъм и от него, до голяма степен, зависи доколко успешен или неуспешен ще е неговият екип. Лидерът има задачата да вади от своите хора най-добрите им качества и да смекчава не дотам добрите. Според мен, основната задача на ръководителя е съвкупността от хората в екипа да има по-висока стойност от личностите в него поотделно.

Кога завърши Стопанския факултет? Какво беше характерно за Факултета тогава?

Завърших Стопанския факултет през 2012 г. Във времето, в което аз бях студент в Стопанския факултет, имах късмета и удоволствието да бъда в една отлична професионална и приятелска среда в лицето на преподаватели, администрация и колеги студенти. Сигурен съм, че това продължава да бъде така и до днес.

Кое те накара да избереш Стопанския факултет?

Институцията Софийски университет и в частност – Институцията Стопански факултет.

Кои преподаватели/предмети си спомняш най-живо?

Лидерството и управлението на екипи и хора представляват особен интерес за мен и в професионално, и в лично отношение и е логично, че преподавателите, които водят дисциплините, свързани с тези две теми са оставили най-ярък спомен в мен.

Кое от наученото/преживяното в Стопанския факултет ти помогна най-много в кариерния ти път?

От една страна – знанията и уменията, които съм получил, от друга – увереността и самочувствието, което дипломата от Софийския университет и неговия Стопански факултет дават.

Как оценяваш развитието на Стопанския факултет от твоето студентство до днес?

Изцяло положително и в правилната посока.