Стопанският факултет и FEBA Alumni Club партнират с МОН за провеждане на обучения за Minecraft Education Edition

30.05.2020

От 4-и юни със съдействието на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Сдружението на завършилите Стопански факултет (FEBA Alumni Club) започва онлайн обучение за Министерството на образованието и науката (МОН)за възможностите, които дава образователната версия на любимата на повечето деца игра Майнкрафт за ангажирането им да учат повече STEM предмети (природни науки и математика).

MinecraftEE

Игровизацията на преподаването и ученето допринася за по-високия и устойчив интерес на децата и ги провокира да стават създатели, а не само потребители на дигитално съдържание.

За да научите повече за Minecraft EE и как да започнете да я използвате, се присъединете към уебинарите, излъчвани на живо от 4-и юни между 14:00 – 17:00 ч. По време на тези уебинари ще имате възможност да задавате въпроси на живо, както и да поиграете на Майнкрафт.

Вижте подробности за програмата на обученията.

Обученията са достъпни за гледане с потребителско име и парола от домейна @edu.mon.bg на адрес: https://web.microsoftstream.com/channel/d635c500-a89d-4cf3-9aa6-d27ce51ab637