Елена Маринова – възпитаник на Стопанския факултет – на корицата на юнския Форбс

16.06.2012

ElenaMarinova-Forbes-June2012

Елена Маринова

Съосновател и президент, „Мусала Софт”

Елена Маринова е Президент и съдружник в Мусала Софт (www.musala.com) – водеща българска компания в сферата на софтуерните услуги, специализирана в изграждане на цялостни софтуерни решения, реинженеринг и интеграция на информационни системи, и ИТ консултиране. Елена Маринова е бакалавър по Икономика, магистър по Стратегическо управление от СУ „Св. Климент Охридски”, носител e на редица персонални отличия включително „Млад Мениджър“ на Фондация Еврика за 2010 иNext Generation” за устойчив бизнес на в.Пари за 2011. Елена Маринова е почетен член на Европейски парламент на предприятията.

В своята обществена дейност тя ръководи проекти, свързани с разпознаването на България като международно призната ИТ дестинация и е активно ангажирана с дейности, посветени на промотиране и подпомагане развитието на българския бизнес климат, ИТ образование, наука и иновации.

Елена Маринова е вицепрезидент на Българската асоциация на софтуерните компании (www.basscom.org) за периода 2005 – 2009г, към момента член на управителния съвет на “Българска асоциация по информационни технологии” (www.bait.bg). Член на управителен съвет на фондация „Еврика“, член на Консултативен научен съвет по информационни и комуникационни науки и технологии към УС на БАН и член на борда на FEBA Alumni Centre. Елена Маринова инвестира своите усилия в каузи с научна, обществена и социална значимост. Портфолиото от инициативи, реализирани от Мусала Софт чрез успешно сътрудничеството с елитни образователни институции, бизнес и неправителствени организации, са: CodeIT (codeit.bg) – конкурс по състезателно програмиране; “Академия за ИТ лидери” (http://fmisociety.org/ITLeadersAcademy) съвместно с Факултета по математика и информатика, Софийски университет; Инфоман (infoman.musala.com) единственият портал за алгоритми и състезания и др.

Източник:

http://www.webit.bg