Стартира Paysafe Fintech Challenge за студентите на Стопански факултет

На 15.11.2023 г. от 13:15 ч. стартира състезанието за финтех казуси на Paysafe Group в рамките на курса „Финансови технологии и дигитално банкиране“ с преподавател доц. д-р Деян Радев. Състезанието е насочено ексклузивно към студентите от 4-ти курс на бакалавърската програма „Счетоводство, финанси и дигитални приложения с обучение на английски език“.

Състезанието беше представено от мениджърите от Paysafe Group Елена Гутова, Станимир Лазаров, Натали Неделчева, Димитър Иванов и Тони Андонов и ще се фокусира върху аспекти на дигиталната идентичност и приложението ѝ при защитата на потребителите и в бизнес-процесите в една финтех организация.

В рамките на 4 седмици студенти в групи по трима или четирима ще имат задача да анализират и разработват решения, свързани с дигитална идентичност в четири направления:

  1. Вградени финанси (Embedded Finance)
  2. Управление на риска
  3. Изкуствен интелект, машинно самообучение и предотвратяване на измами с deep fake
  4. Развитие на продуктовата линия и подобряване на услугите предоставени от дигитални портфейли

Финалът на състезанието ще се проведе на 13.12.2023 г. в софийската централа на Paysafe Group. Oтборите ще презентират решенията си и ще бъдат оценени от жури, състоящо се от представители на Paysafe Group и доц. Радев. Ще бъдат класирани и наградени трите най-добри отбора и ще бъдат представени възможностите, които компанията предоставя за млади специалисти.

Информация за Paysafe

Paysafe Limited (“Paysafe”) (NYSE: PSFE) (PSFE.WS) е водещ глобален доставчик на цялостни платежни решения. Основната цел на компанията е да позволи на бизнеса и потребителите да се свързват и осъществяват трансакции безпроблемно, като използват водещи за индустрията възможности в обработването на разплащания, дигитални портфейли и онлайн парични решения.

Наетите в България над 1400 служители представляват над една трета от всички 3400 работещи в Paysafe Limited. Това превръща софийския офис в най-големия за компанията в глобален мащаб. Екип от софтуерни инженери в България развиват едни от ключовите продуктови линии на компанията – дигиталните портфейли Skrill и NETELLER – ползвани от милиони крайни потребители и бизнеси, с което компанията следва ангажимента си да предоставя решения, ориентирани към клиента.