Алумни клуб на студентите от магистърска програма „Аутсорсинг проекти и компании“

12.12.2023

През миналия месец беше учреден Алумни клуб на студентите, завършили магистърска програма „Аутсорсинг проекти и компании“ към Стопанския факултет. Началото на клуба беше обявено на специално събитие, организирано в сътрудничество с Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), която е партньор на програмата.

Откриването се проведе в знакова за бизнеса в София сграда – Мегапарк. Там студентите имаха възможност да се запознаят и да изградят контакти с представители на компаниите от AIBEST. На събитието бяха връчени дипломите на последните завършили курса за следдипломна квалификация „Управление на аутсорсинг проекти и компании“.

Screenshot 2023-12-12 150412

„Горд съм, че успяхме да създадем една общност от лидери. Качеството на обучението в общата ни магистърска програма се дължи до голяма степен на партньорството ни с AIBEST. За да превърнем учащите в нея в истински професионалисти, всяка дисциплина в програмата има минимум двама гост-лектори, които са представители на бизнеса“, коментира доц. д-р Николай Нетов, директор на програмата.

Магистратурата, посветена на изнесените услуги, съществува от 2019 година и през нея са преминали около 60 студенти. При учредяването на Алумни клуба, част от завършилите магистърска програма студенти споделиха своята мотивация да се запишат именно в тази програма, както и ефекта от придобитите знания за успешното им кариерно развитие. Всички те изтъкнаха приноса на д-р Христина Стоянова, която е двигател за създаването и устойчивото развитие на магистърската програма и за курса за следдипломна квалификация в сферата на изнесените бизнес услуги. Д-р Стоянова е Оперативен мениджър в HP Inc. и има повече от 10 години опит в управлението на проекти и изнесени дейности.

Screenshot 2023-12-12 150437

При учредяването на Алумни клуба, Иван Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на Pontica Solutions и член на борда на AIBEST, заяви, че следващите 10 години ще са белязани от знака на преквалификацията. „Тя ще се води от бизнеса, а не от университетите. Създаването на Алумни клуб на нашата магистърска програма е важно за всички, защото запазването на контактите между съмишленици е в основата на успеха на нашата бързоразвиваща се индустрия“.

„В AIBEST вярваме, че доброто сътрудничество на бизнеса и академичната общност е правилната стъпка към задържането на младите хора и развитието им в България, както и за развитието на цялата ни индустрия. Най-важният фактор за успех на една компания не е цената на предлаганата услуга, не е и добавената стойност, която създава, а мениджмънтът на тази организация. Именно той задава посоката и ръководи процеса към успешното развитие. Изграждането на умения и компетентности на база решаването на реални бизнес казуси от нашата сфера са в основата на общата ни магистърската програма. Затова съм сигурен, че чрез нея ние създаваме бъдещите лидери в индустрията ни“, допълни Иван Русев, R&D директор в Experian България и член на борда на директорите в AIBEST.

Screenshot 2023-12-12 150425

От 1-ви декември започна записването за новия сезон на магистърска програма „Аутсорсинг проекти и компании“. Програмата е двусеместриална, като формата на обучение е редовна и занятията ще се провеждат вечер и през уикенда, което я прави удобна за работещи хора. Кандидатстването в нея е отворено до 30 януари, като няма изискване за завършена икономическа специалност.

Подробности за магистърската програма могат да бъдат намерени на страницата на Стопански факултет.